Ticketing

Ticketing met Smart Event Manager

Smart Event Manager biedt ticketing-functionaliteiten die je helpen bij het beheren van de toegang van je gasten tot je evenement. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

two person's hands holding turned-on phones

Integratie met kassasystemen en ticketing-systemen

SEM ondersteunt geen individuele tickets. We koppelen daarom graag met kassa- of ticketingsystemen die onze codes herkennen. Dit kan realtime of door vooraf codes in te laden in SEM. Onze software heeft een scanner, maar liever koppelen we met externe systemen om je toegangscontrole te verbeteren.

Smart Event Manager kan gekoppeld worden met verschillende ticketingsystemen, waardoor het mogelijk is om de tickets direct te genereren in SEM en de controle van de tickets te stroomlijnen. De volgende ticketingsystemen zijn standaard gekoppeld met SEM:

  • Eventix
  • Ticketmatic
  • Ticketcounter
  • Ticketmaster
  • Ticketpoint
  • CM.com

Staat jouw ticketingsysteem er niet bij? Geen probleem! We onderzoeken graag samen met jou de mogelijkheden om het ticketingsysteem te koppelen met SEM.

Smart Event Manager - AllDevices

Belangrijkste voordelen:

Smart Event Manager - delivery-time-64
Snellere en foutloze ticketverkoop

De ticketgegevens worden direct overgenomen uit het ticketingsysteem, waardoor handmatige invoer van gegevens wordt voorkomen en de kans op fouten aanzienlijk wordt verkleind.

Smart Event Manager - technology-64
Eenvoudig beheer van tickets

Door de integratie worden de tickets automatisch aangemaakt en is het beheer van de tickets eenvoudig te regelen vanuit SEM.

Smart Event Manager - protect-64
Betere controle

SEM biedt de mogelijkheid om tickets te scannen bij de ingang van het evenement, waardoor je beter controle houdt op wie er binnenkomt.

Belangrijke functies

Groepstickets

SEM ondersteunt alleen groepstickets en geen individuele tickets. Dit betekent dat je je gasten niet afzonderlijk kunt toewijzen aan specifieke stoelen of plaatsen.

Aanpassing van tickets

Met SEM kun je eenvoudig tickets aanpassen, bijvoorbeeld als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het programma van het evenement.

Extra toegangsscans

Je kunt instellen dat groepstickets meer gescand kunnen worden dan waarvoor gereserveerd. Dit is handig als er bijvoorbeeld 25 personen komen in plaats van 20, dan worden de extra personen later gefactureerd. Ook handig als je verschillende ingangen hebt of als de groep niet allemaal tegelijk komt.

Ticketontwerp

Met SEM kun je het ontwerp van tickets eenvoudig aanpassen en personaliseren.

Snel inzicht in ticketverkoop

SEM biedt een duidelijk overzicht van de ticketverkoop, waardoor je altijd inzicht hebt in de verkoopstatus en het aantal verkochte tickets.

Facturatie

Na afloop van het evenement worden de extra toegangsscans gefactureerd. Dit wordt automatisch gedaan en gekoppeld aan je kassasysteem en boekhouding.

Online verkoop

Met SEM is het mogelijk om tickets online te verkopen via de eigen website of via ticketingplatforms.

Ondersteuning

We begrijpen dat ticketing een belangrijk onderdeel is van je evenement. Ons supportteam staat altijd voor je klaar als je vragen hebt over onze ticketing-functionaliteiten.

QR- en streepjescodes

Als een groep boekt, kan je op de bevestiging direct de QR- of streepjescode van het ticket weergeven. Hierdoor hoeft de groep zich niet eerst bij de kassa te melden, maar kunnen ze direct naar binnen.

Neem contact met ons op

Ben je benieuwd naar de voordelen van een koppeling met een tickting-systeem voor jouw bedrijf of heb je andere vragen? Wij staan voor jou klaar!

woman in blue long sleeve shirt using silver macbook